foodture_220618_69809 copy.jpg
 
 


Ærligt planteprotein

Hvad er vores tempeh?

Tempeh stammer fra Indonesien, hvor det har været en kilde til protein igennem hundredvis af år. Vi har genfortolket tempeh og fremstiller vores af sød lupin, som er en sund og bæredygtig bælgfrugt. Sød lupin er blevet opdyrket og spist i Europa siden 400 f.Kr, og gror godt under de nordiske himmelstrøg. Foodtures tempeh er baseret på økologiske og fermenterede lupinbønner. Vores tempeh kan bruges til næsten al slags mad og er et simpelt og ærligt plantebaseret protein, der samtidig smager rigtigt godt.

Hvordan smager vores tempeh? 

Fermenteringen af lupinbønnerne tilføjer svampeagtige komponenter og giver en utroligt fyldig smag med masser af umami. Foodtures lupin-tempeh har desuden en sød, nøddeagtig smag, som kommer fra lupinbønnerne. Når tempehen tilberedes, vil der takket være aminosyrerne ske en maillard-reaktion, som udvikler en masse skønne smage og aromaer og giver en smuk, gylden overflade.

Hvordan tilberedes tempeh? 

Bliv inspireret længere nede på siden af vores forskellige opskrifter, hvor Foodture tempeh indgår! 

 

Fra blomst til tempeh

Fra blomst til tempeh

Vegansk-DK-Pantone.jpg
 
 
foodture_220618_69988crop.jpg

Produktinformation

 

Food for our future! Foodtures tempeh er en superfood. Rig på proteiner, fibre og omega-3-fedtsyrer. Læs nedenfor, hvordan Foodtures tempeh bliver produceret, og hvordan den er 100% plantebaseret med naturlige råvarer uden nogen form for kunstige tilsætningsstoffer og kemi. Læs ligeledes om miljø og bæredygtighed omkring Foodtures tempeh, og hvordan vi forholder os til fremtidens klimaudfordringer.

 

Tips til tilberedning

STEG DET

Tempeh er utroligt alsidigt og kan steges på forskellige måder. Skær det i skiver eller i tern og steg det et par minutter på hver side på en varm pande, gerne med olie. Når tempehen steges, vil der takket være aminosyrerne ske en maillard-reaktion, som udvikler en masse skønne smage og aromaer og giver en smuk, gylden overflade.

GRILL DET

Du kan også grille din tempeh, enten på en udendørs grill eller på en grillpande. Gør det helt enkelt ved at skære din tempeh i skiver eller tern, eller lav lækre spyd, evt. sammen med dine favoritgrøntsager. Lidt olie får den til at slippe risten let. Tip: Du kan pensle skiverne med fx barbecuesovs, inden de lægges på grillen.

DAMP DET

Vi stopper fermentering ved hjælp af frost, når vores tempeh har nået sit optimum rent smags- og sundhedsmæssigt. Derfor er vores tempeh friskfrosset og upasteuriseret. Du kan dampe din tempeh direkte fra frost for hurtigt at have den klar. Brug din dampovn, en dampindsats eller damp din tempeh over noget kogende vand i en gryde i 12 min. Herefter kan du marinere, grille, eller bage din tempeh, som du ønsker,


TREVL DET

Du kan trevle din tempeh med en gaffel, på den grove side af et rivejern, eller blende den i en foodprocessor (et par puls er nok), og derved få mindre granulater, der egner sig rigtigt godt til fx bolognese, frikadeller og tacofyld. På den måde får du en alsidig base til en ret, der er fyldt med proteiner og fibre.

BAG DET

Når tempeh bages, er der en god mulighed for at lege med forskellige smage. Smag fra marinader og saucer kan nemt trænge ind i tempehen, så smagen kan varieres i det uendelige, Du kan blande din egen marinade, eller du kan pensle med fx sojasauce, limesaft, kokosmælk, ingefær, peanutsmør, sirup og evt. tilføje tørrede eller friske krydderier.

FRITER DET

At friturestege betyder at stege ved høj varme, cirka 180 grader i fedtstof. Når du friterer vores tempeh, dannes der en tynd, lækker brun skorpe. Du kan med fordel tilsætte marinade eller urter direkte efter friteringen for at opnå det bedste resultat.

Opskrifter

Få et indblik i Foodtures tempeh og dens alsidighed, Vi har samlet vores yndlingsretter her!

foodture_220618_69914.jpg
 

Hvem er Foodture?

Hos Foodture ønsker vi at være frontløbere og udbyde alternative og bæredygtige fødevarer i form af vores tempeh.

Foodture ønsker at gøre det let for virksomheder at servere lækker og plantebaseret mad. Vi sælger vores produkter til institutioner, kantiner, food-service og restauranter.

FAQ
 
 

Social Foodture

 

Skriv til os

Foodture er stadig en ung virksomhed. Derfor kan du ikke finde vores tempeh i så mange butikker endnu. Vil du gerne prøve tempeh derhjemme, eller har du en god idé til et forhandlersted, så send os en besked.

Du kan også skrive dig op til vores nyhedsbrev, så modtager du automatisk nyheder om nye forhandlere, restauranter og lækre opskrifter med tempeh.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Navn
Navn