Tempeh til foodservice

Hos Foodture sælger vi vores tempeh til restauranter, cafeer, institutioner, kantiner, cateringvirksomheder og delikatesseforretninger i alle størrelser. Foodtures mission er at udbyde 100% plantebaserede, økologiske og naturlige fødevarer uden at gå på kompromis med smag, tekstur og miljø. Der er utallige årsager til, hvorfor Foodtures tempeh er fantastisk! På nedenstående side har vi opstillet information og værktøjer til hvordan foodservicevirksomheder kan videreformidle information og argumenter og derved skabe værdi for deres egne kunder.


 

Hvorfor skal min virksomhed servere tempeh?

NEMT, VELSMAGENDE OG ALSIDIGT: Foodture’s tempeh er både nemt at opbevare, håndtere og tilberede. Samtidigt er det et velsmagende og alsidigt produkt, der kan bruges i stort set alle slags retter, hvor kun fantasien sætter grænser. Tempeh kan desuden serveres på tværs af alle religioner og kostplaner.

SUNDT OG PROTEINHOLDIGT: Når du tilbyder Foodture’s tempeh kan du være sikker på, at du serverer et sundt og proteinholdigt produkt. Foodture’s tempeh har et højt indhold af protein på 15,5 g/100g, et højt fiberindhold, et meget lavt saltindhold, et lavt indhold af mættede fedtstoffer, er glutenfri og sukkerfri, og er baseret på lupinbønner, som har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer, og er rige på vitamin B1, vitamin E, kalium, fosfor, magnesium, zink og mangan.

foodture_220618_69932.jpg

ØKOLOGISK OG BÆREDYGTIGT: En nylig undersøgelse har vist, at 56 % af danskerne gerne vil spise mindre kød, og 44 % ønsker, at der skal være en helt plantebaseret valgmulighed i alle offentlige køkkener (Coop Analyse, 2018). Ved at tilbyde Foodtures tempeh, som desuden er både økologisk og GMO-fri, kan I imødekomme den efterspørgsel, der er på sunde, velsmagende, plantebaserede måltider. Desuden kan det øge jeres CSR, da et ud af de ti principper på FN’s Global Compact liste opfordrer til større miljømæssig ansvarlighed, og Klimakompasset anbefaler, at man tilbyder mindst én vegetarisk ret (CSR Kompasset, 2018).

KONKURRENCEDYGTIGT: Foodtures tempeh har en konkurrencedygtig pris sammenlignet med andre tilbud på markedet. Set i forhold til kød, hvor der er et svind på 25 % i hakket oksekød m. 10 % fedt (Landbrug & Fødevarer, 2018), når det tilberedes, har Foodtures tempeh et svind på blot 10 %. Dvs. at for at ende med 100 gram færdigtilberedt produkt, skal der bruges 111 g tempeh imod 134 g hakket oksekød. Samtidig har Foodtures tempeh et højt proteinindhold, og blot 100 gram dækker 25-30 % af voksnes anbefalede daglige proteinindtag (NNR, 2012). Til forskel fra kød indeholder tempeh kostfibre, endda hele 21 % af det anbefalede daglige indtag ved en portion på 100 gram – kød indeholder 0%.

Sammenligner man næringsindholdet på de to fødevarer, har Foodtures tempeh et lavere kalorieindhold (119 kcal) end hakket oksekød (175 kcal) pr. 100 gram. Derudover udgør fedtindholdet i Foodtures tempeh 36%, imod 51% i hakket oksekød. Ifølge de nordiske anbefalinger bør energiindholdet fra fedt ligge på 25-40%(NNR, 2012). Andelen af mættet fedt udgør i tempehen 5,3% af energiindholdet, imod 22,1% i hakket oksekød. Anbefalingerne lyder her på max. 10%.


foodture_220618_69872.jpg

Foodtures tempeh er

  • Økologisk certificeret

  • Nøglehulsmærket

  • 100% plantebaseret og vegansk

  • Upasteuriseret

  • Glutenfri

  • Rig på protein og fibre

  • Sukkerfri og med meget lavt saltindhold

  • Uden nogen form for e-stoffer

  • Nem at tilberede og udvikler en sprød stegeskorpe


Produktinformation til foodservice

Foodture tempeh er et oplagt produkt for ethvert køkken, som ønsker at servere et delikat og mættende vegansk måltid til deres kunder.  

Foodtures økologiske lupintempeh sælges som 400 grams blokke eller 5,7 kg blokke.

Opbevaring og holdbarhed er minimum 6 måneder på frost og 4 dage optøet i køleskab.

Foodtures tempeh fryses ned, så snart den er færdigproduceret, for at stoppe selve fermenteringen. Vi leverer derved vores tempeh frossen. Nedfrysningen har til fordel at bevare teksturen og friskheden i flere måneder, uden at man behøver at pasteurisere produktet.  

foodture_220618_69914.jpg

foodture_220618_69894 copy.jpg

Hvorfor skifte tofu ud med foodtureS tempeh

Mange sammenligner tempeh med tofu, men de to produkter er vidt forskellige. Som et fermenteret produkt udkonkurrerer tempeh tofu både fra det ernæringsmæssige og kulinariske standpunkt! Per 100 gram indeholder Foodtures tempeh 15,5 gram fuldendt protein og 6,5 gram kostfibre sammenlignet med tofus 8 gram protein og 0,3 gram kostfibre.

Ved fermenteringen udvikles smag, tekstur og de ernæringsmæssige egenskaber i form af en øget biotilgængelighed af proteiner, kulhydrater, lipider og mineraler. Fermenteringsprocessen gør tempeh nemmere for kroppen at fordøje sammenlignet med tofu, da proteinerne bliver direkte omdannet til aminosyrer, som nemmere kan optages af kroppen. 

Foodtures tempeh er upasteuriseret og har en lækker og blød tekstur med bid, sammenlignet med tofus ensformighed. 

Foodtures tempeh kan krydres og marineres mere effektivt end tofu, grundet mycelium-strukturen mellem lupinbønnerne. Her absorberes marinader og krydderier nemt både før, under og efter tilberedning.  

Bliv inspireret og se Foodtures egne yndlingsretter med tempeh