Tempeh Bourguignon

tempeh bourguignon_CHR.jpg
Aktiv forberedelse:  
20 min.
Tilberedning: 
30 min.

 

Samlet:
50 min
 

Ingredienser

  • 400 gram tempeh skåret i tern af ca. 1x1 cm 
  • 1 kg svampe fx. hvide og brune champignon, i kvarte
  • 2 gulerødder, i tynde skiver
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 2 laurbærblade
  • 1 håndfuld frisk timian og rosmarin, finthakket
  • 1 tsk. jævning (majsstivelse) 
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber

Instruktioner

  1. Varm en sauterpande op til medium/høj varme
  2. Tilsæt olien og steg tempeh, løg, gulerødder og svampe til væsken er fordampet fra svampene og det hele har taget farve
  3. Tilsæt hvidløg og tomatpure og vend det rundt
  4. Tilsæt 4 dl. rødvin og lad det dampe ind til halvdelen
  5. Tilsæt krydderurter og laurbærblade og hæld bouillonen ved
  6. Bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  7. Lad det simre ydeligere til ønsket konsistens eller tilsæt jævner 
  8. Fisk laurbærbladene op og smag saucen til med salt og peber
  9. Server tempeh bourguignon med friske krydderurter og dertilhørende rodfrugtmos