Tempeh "Meatballs"

foodture_220618_69872.jpg
Aktiv forberedelse:  
20 min.
Tilberedning: 
30 min.
Samlet:
50 min.
 

Instruktioner

Tomat sauce

  1. I en stor gryde opvarmes olien til medium/høj varme. Tilsæt dernæst hvidløg, laurbær og chili. Sauter i ca. 1 minut.
  2. Tilføj tomater/hakkede dåse tomater. Tilsæt salt og peber efter behov.
  3. Lad tomat saucen simre under låg ved lav varme indtil tempeh bollerne er færdiglavet. 

Tempeh boller

  1. I en stor gryde opvarmes olien til medium/høj varme. Tilsæt dernæst hvidløg, laurbær og chili og sauter i ca. 1 minut.
  2. Hvis tempehen er frossen, damp i 12 min.
  3. Tænd varmluft ovn på 200 grader og tilbered "hørfrø æg"

  4. Varm en sauterpande op til medium/høj varme. Tilsæt lidt rapsolie, tempeh tern og soya sauce. Brun tempeh i et par minutter
  5. I mellemtiden pulseres solsikkeker i food processor indtil det er groft hakket. Tilføj derefter den stegte tempeh og pulser et par gange til en jævn konsistens.
  6. Sauter løg og hvidløg med lidt olie i en varm pande i ca. 3 min. Tilsæt lidt salt og svampe. Så snart svampene begynder at afgive vand tilføj det tørrede oregano, basilikum og peber. Sauter indtil alt væden er fordampet. 
  7. Tilsæt sauterede grøntsager, hørfrø "æg" og gærflager til foodprocessoren og pulser et par gange indtil alle ingredienser er godt blandet.  
  8. Smag og juster med krydderier efter behov. I sin rå form har tempehen en vis bitterhed, dette ændre sig så snart den færdig tilberedt.
  9. Form bollerne med ske og hænder, i størrelsen af ca 2 spsk. Placer boller på en bageplade med bagepapir. Bages i 25-30 minutter eller indtil gyldenbrun og sprød. 

 

* Du kan lave "hørfrø æg" ved at blande 2 spsk. hørfrø mel med 5 spsk. vand

 

    Ingredienser

    Tomat sauce

    • 2 spsk oliven olie 
    • 5 hvidløg finthakket 
    • 2 laurbær blade 
    • 1 tsk chili flager 
    • 1,4 kg hakkede tomater i dåse

     

     

    Tempeh boller

    • 3 spsk rapsolie 
    • 400 g tempeh i tern af 1x1 cm
    • 2 spsk soya sauce
    • 2,5 dl solsikkekerner
    • 2 løg i tern
    • 4 hvidløg finthakket
    • 20 stk brune champignon  
    • 2,5 dl brødkrummer
    • 2 stk hørfrø "æg" *
    • 2 spsk gærflager
    • 2 tsk tørret oregano 
    • 2 tsk tørret basilikum 
    • 1 tsk sort peber
    • 1 tsk salt
    • Persille til topping

     

    Serveringer: Ca. 40 boller