Tempeh Bolo

foodture_220618_69770.jpg

Aktiv forberedelse:

20 min.

Tilberedning:

20 min.

Simretid:

20-30 min.

 

Instruktioner

  1. Pil løget, skræl og trim gulerødderne for top og bund og vask bladselleri-stykkerne. Skær alle grøntsagerne i ensartede tern, gerne mindre - ca. 0,5 x 0,5 cm

  2. Rist grøntsagsternene og timiankvistene, rosmarin og laurbærbladene i lidt olie i en tykbundet gryde med et lille drys salt; rist ved medium til lav varme og under omrøring, så grøntsagerne langsomt karamelliserer og bruner i 15-20 minutter, uden at de bliver mørke og brændte.

  3. Riv tempeh på rivejern eller trevl med en gaffel. Læg på bageplade og tilsæt olie, peber, tamari og sirup. Bag i ovn 10 min. ved 200 grader celcius

  4. Tilsæt ovnbagt tempeh i gryde sammen med dåsetomater. Lad bolo stå i minimum 30 min. og op til 10 timer.

    Serveringsforslag:

    Kan serveres med pasta og basilikum eller justeres med lidt chili, bønner og rød peber til con chili con tempeh

 

Ingredienser

  • 400 g. tempeh

  • 30 g. tamari- eller sojasauce

  • 30 g. rapsolie

  • 120 g. bladselleri, finthakket

  • 200 g. løg, finthakket

  • 100 g. gulerod, finthakket

  • 4 fed hvidløg, finthakket

  • 1 Bouquet garni( et par timian og rosmarin stilke og 2 laurbærblade bundet sammen)

  • 3 dl. rødvin

  • 800 g. (2 dåser) dåsetomater

  • 150 g. tomatkoncentrat

  • 1 spsk. sirup

  • 1 spsk. lys eddike

  • 3 g. salt

  • 3 g. peber

  • Frisk basilikum til topping

Screen Shot 2018-09-03 at 21.07.33.png

Den nemmeste måde at skabe din fars på, er ved enten at trevle tempehen med en gaffel eller rive den på den grove side af rivejernet