Tempeh Taco

foodture_220618_69932.jpg

Aktiv forberedelse:

30 min.

Tilberedning:

15 min.

Samlet tid:

45 min.

 

Instruktioner

  1. Riv tempeh på rivejern eller trevl med en gaffel. Læg på bageplade og tilsæt krydderiblanding. Bag i ovn ca. 12 min. ved 200 grader celcius, til tempeh er gylden og ristet.

  2. Skær rødløget i tynde skiver.

  3. Bland og kog syltelage op i en gryde. Kom løgene i, sluk for blusset, og lad løgene trække i 10-15 min.

  4. Bland alle ingredienser til tahindressing.

  5. Varm tacoskal eller wrap i ovn eller på brødrister.

  6. Server tempeh, kål og tahindressing i tacoskal eller wrap som på ovenstående billede

Ingredienser

  • 400 gram tempeh

  • 1 bundt friske koriander

  • Fintsnittet rødkål (evt. tilsat lidt sukker, eddike, salt, peber)

  • Tacoskaller eller wraps til 4 pers.

  • 1 rødløg

Syltelage

  • 1 dl. vand

  • 1 dl. sukker

  • 1 dl edike(lager eller lign.)

  • 10 peberkorn

Tahindressing

  • 1 dl. vegansk yoghurt eller fraiche (ex. oatly)

  • 2 spsk. tahin (sesamcreme)

  • 1 spsk. olivenolie.

  • salt & peber.

  • 3 spsk citron 

  • evt et par spsk. vand til at fortynde dressingen

Tempeh krydderiblanding 

  • 1 tsk. hvidløgspulver

  • ½ tsk. røget paprika

  • 1½ tsk. stødt spidskommen

  • 1 tsk. kværnet sort peber

  • 4 spsk. tamari

  • 4 spsk olie

  • 1 spsk agavesirup