Sate Tempe

sate tempe by cookingtackle.jpg
Aktiv forberedelse:  
30 min.
Tilberedning: 
10 min.
Samlet:
40 min.
 

Instruktioner

  1. Hvis tempehen er frossen, damp i 12 min. og skær i tern, sæt til side.
  2. Tænd op i grillen. Man kan altid benytte en grill pande på komfuret hvis der ikke er mulighed for, at bruge en rigtig grill. 
  3. Rist spidskommen og koriander frø på en varm pande i 1-2 minutter. Overfør til morter med det samme for at afkøle. 
  4. I morteren tilføjes det stegte hvidløg. Mal frø og hvidløg til en fin masse. Tilsæt derefter soya sauce  
  5. Bland marinade og tempeh tern, lad tempeh trække et par minutter.
  6. Sæt tempeh tern på bambus spyd og grill spydene i ca. 2 min på alle sider. 
  7. Servere med sauce og pynt.  

 

    Ingredienser

    • 20 bambus spyd. Læg i blød med det samme 
    • 400 g tempeh i 2x2 cm tern

    Marinade

    • 10 spsk sød soya sauce
    • 3 spsk raspolie
    • 1 tsk spidskommen
    • 1-2 tsk koriander frø
    •   3 hvidløg, tyndt skåret og ristet i rapsolie

    Pynt 

    • Stegte/friteret tyndt skåret skalotteløg 

    Sauce

    • 12 spsk sød soya sauce 
    • 6 Stegte/friteret tyndt skåret skalotteløg 
    • 2-4 chilier. Juster efter behov 
    • Juice fra 2 lime
    •