Karry-kokossuppe med Tempeh

Retten er en omfortolkning af den klassiske thai suppe Tom Kha Gai. 

foodture_220618_69843.jpg
Aktiv forberedelse:  
15 min.
Tilberedning: 
25 min.
Samlet:
40 min.
 

Instruktioner

  1. Steg hvidløg og ingefær i en smule sesamolie og raspolie. Når det begynder at sætte sig, tilsæt lidt vand og derefter karrypasta og lidt af kokosmælken. Lad det koge i 5 minutter

  2. Tilsæt aubergine, tempeh, løg, lime blade og chili. Steg i ca. 5 minutter til auberginerne er bløde

  3. Tilsæt resten af kokosmælken sammen med soya og lime. Få det op at koge og smag til.

  4. Tilsæt rød peber. Lad det koge i et par minutter.

  5. Server med nudler eller ris og top med koriander. 

Ingredienser

  • 400 gram tempeh i 1x1 cm tern
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2 hvidløg skåret i tynde skiver
  • 3 cm ingefær skåret i tynde skiver
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 800 gram kokosmælk
  • 1 chili hakket
  • 1 aubergine skåret i 2 cm tern
  • 1 lille løg skåret i aflange strimler
  • 5 limeblade
  • 4 spsk soya
  • 1 rød peber i strimler 
  • Saften af 1 citron
  • Koriander til topping
  • Risnudler eller ris