Fra jord til bord

I denne sektion kan du læse om Foodtures tempeh, fra blomst til færdig tempeh

 
foodture_220618_69995.jpg
foodture_220618_69975.jpg

Hvid lupin 

Foodtures tempeh stammer fra hvide lupinblomster. Når lupinplanter afblomstrer, dannes der lupinbælge, hvori lupinbønner vokser. Hvide lupinbønner er blevet anvendt til ernæring og behandling i flere tusinde år. I dag er der flere og flere, som gør brug af hvide lupinbønner, og i den sidste årrække er der stadigt flere personer og virksomheder, som vælger at anvende hvide lupinbønner til forskellige former for mad pga. af deres smag, næringsindhold og bæredygtighed. 

 

foodture_220618_69978.jpg
foodture_220618_69988.jpg

Tempeh

De hele lupinbønner afskalles og knuses til et let granulat som udblødes og koges. Ligesom en dej tilsættes gær, tilsættes lupinerne rhizopuskulturen for at igangsætte fermenteringen. Her produceres enzymer, som delvist nedbryder proteiner og olier, hvilket gør dem mere letoptagelige for kroppen. Ved fermentering dannes mycelium, en svamp, imellem lupinerne, som endeligt får lupinerne til at fremstå som én samlet masse og det færdige tempeh produkt.

Foodtures tempeh er et simpelt og rent produkt som kun indeholder hvide lupiner, rhizopuskultur og vand.